undervisningslokaler.se: Undervisningslokal i Örebro

Undervisningslokal i Örebro

Om Örebro
Örebro är Sverige sjätte största tätort befolkningsmäset. Staden är belägen i Närke vid Hjälmarens västra strand och Örebro kommun har strax över 142 000 invånare. Staden har ett geografiskt centralt läge. Det är endast 20 mil till Stockholm och 30 mil till Göteborg. Staden utgör att alltså en viktig förbindelsepunkt då både tåg och europavägarna kan transportera människor och gods till olika destinationer. Örebro är också känt för att vara en universitetsstad. Universitetet har ett brett utbud av olika program och lockar tusentals studenter varje år.

Örebros Näringsliv
Några av de viktigaste områdena inom näringslivet i Örebro är logistik, handel och tillverkningsindustrin. Den privata tjänstesektorninom transport och logistik har vuxit markant de senaste åren. En stor bidragande faktor till detta är stadens geografiska läge. Både E20 och E18 förbinder staden med Sveriges två största städer, Stockholm och Göteborg, samt Oslo i Norge. Ett av de mest etablerade företagen i Örebo inom logistikindustrin är DHL som idag är en global aktör.
Totalt beräknas antalet registrerade företag i staden till ca 12 000. Två av de stora institutionerna som skapar arbetstillfällen är Örebro Kommun och Örebro Universitet.

Universitetsstad
På Örebros universitet finns det utbildning inom ekonomi, teknik, musik, jurik m.m. Det breda utbudet lockar många studenter från både Sverige och övriga världen och totalt finns det ca 17 000 studenter som läser på universitet. De aktiva samarbetet med kommunen och näringslivet samt internationella institutioner, ger studenterna möjlighet att integreras på arbetsmarknaden både i och utanför Sverige. Örebro utsågs till årets studentstad under läsåret 2010/2011.

Värt att Besöka
Örebro Slott
Gustavsvik- Lost city
Restaurang Pinchos

Länkar om Örebro
Visit Örebro
Örebro Kommun
Om Örebro på Wikipedia
Karta över Örebro

En undervisningslokal används i syfte att hålla i undervisning. Det kan tex vara för skolverksamhet. När du väljer en lokal för undervisning är det vitkigt att tänka på att lokalen måste utformas och skötas så att miljön inte påverkar eleverna negativt. Vilken storlek som är lämplig beror på typen av undervisning och antal perosner som ska vistas i lokalen. Detta bör man fundera på när man letar efter den perfekta lokalen. Använd länkarna till höger för att på börja din sökning av en undervisningslokal.

Mere i denne kategori: « Umeå Jönköping »